sunnuntai 31. elokuuta 2014

Goat

Ruotsalainen Goat kertoo tulevansa Korpilombolosta Pohjois-Ruotsista. Paikalla väitetään olevan vahvat voodoo-perinteet, jotka liittyvät jotenkin paikalle saapuneeseen noitatohtoriin. Kristinusko kuitenkin tuli ja pilasi kaiken. Goatin muusikot kertovat soitelleensa bändissä jo pienestä pitäen ja bändin kerrotaan olleen kasassa jo vuosikymmeniä. Nykyisellään bändi pitää majaansa Göteborgissa, jossa alkuperäiseen kokoonpanoon on liittynyt uusia soittajia. Kuulostaa ehkä hieman keksityltä.

Goat esiintyy keikoilla aina naamioituneena ja viime aikoina bändi on saanut kansainvälisempääkin huomiota mm. Coachella-esiintymisen myötä. Musiikkia luonnehditaan psykedeeliseksi rokiksi. Itse olen kuulevinani kaikuja myös ainakin pohjoisafrikkalaisesta kitaroinnista. Vapaanpaakin ilmaisua on mukana. Ja rytmisektio on aika isossa roolissa.

Törmäsin Goatiin Uncutin kokoelma-cd:n myötä pari vuotta sitten. Levyltä löytyvä Let It Bleed iski aika lujaa ja hankin World Musicin kuunneltavaksi. Alkuun levy tuntuikin lähes täydelliseltä, mutta yllättävän nopeasti kyllästyin siihen. Viime keväänä vierailin Stupidon levykaupassa hieman ennen sen yllättävää (ainakin minut yllättänyttä) sulkemista Mukaan tarttui Live Balroom Ritual vinyyli, joka onkin sitten kestänyt paremmin kuuntelua. Kuunelkaapa muuten Run To Your Mama, jonka loppukarjunta pistää kylmät väreet kulkemaan selkäpiitä pitkin.

Alkukesästä Facebook-tilini vastaanotti tärkeän sähkösanoman. Neil Young oli tulossa Tukholmaan keikalla elokuun alussa. Samana päivänä näytti olen myös muutakin mielenkiintoista, mukaanlukien Goat. Ei muuta kuin lippuostoksille. Kyseessä oli ilmeisesti bändin ensimmäinen Tukholman keikka aikoihin ja näytön paikka.

Goat esiintyi illan toiseksi viimeisenä ennen Neil Youngia. Aiemmin päivällä Seun Kuti oli yhdessä Egypt 80:n kanssa nostanut fiiliksen kattoon. The Magic Numbers oli tosin nössöillä meiningin pilalle, mutta tarjosi toisaalta tilaisuuden tutustua ruotsalaiseen festari-rose-viiniin hieman lavan edustaa varjoisammassa paikassa. Helle oli viedä voimat. 

Goat veti todella tiukan ja energisen keikan. Naislaulajat säntäilivät ympäri lavaa erilaisten perkussio-instrumenttien kanssa ja muu bändi soitti todella tiukasti yhteen. Kukaan ei edelleenkään paljastanut yleisölle kasvojaan. Kaiken kaikkiaan todella kova keikka, josta otin pienen videopätkänkin. Suttuinen kännykkäkameravideo ei tee keikalle oikeutta, mutta laitan sen nyt silti nähtäville.  


Jos en nyt aivan väärässä ole niin keikalla kuultiin myös pari uuttaa biisiä. Seuraavaksi täytyy bändin menevän studioon ja tekevän sitten kiertueen, joka saisi ulottua myös Tampereelle. Lupaan olla yleisössä.

1 kommentti:

  1. Ja sitten heti pientä korjausta juttuun: Muzamaza Street Spirit foorumilla asiantuntevasti oikaisi käsitystä eli Goat on jo studiossa käynyt ja uusi levy on tulossa: http://www.roughtrade.com/albums/85219

    VastaaPoista