sunnuntai 17. elokuuta 2014

John Németh - soulin uusi sukupolvi

Vaikka perinteinen paperille painettu lehti onkin menettänyt asemaansa etenkin uusien artistien löytämisessä niin välillä vastaan tulee positiivisia yllätyksiä. Selailin keväällä Soundia ja törmäsin John Némethin nimeen. Artikkelissa mainittiin miehen olevan saapumassa myös Pori Jazzeille. Pakkohan miehen musiikkin oli tutustua. 

 

Testasin viime vuonna julkaistua Memphis Grease-levyä Spotifysta. Ensivaikutelma oli ettei pyörää oltu todellakaan lähdetty keksimään uudelleen. Sen verran perinteistä soulia blues-mausteilla oli tarjolla. Biisit kuulostivat kuitenkin hyviltä ja päätin, että keikka Pori Jazzeilla oli ehdottomasti nähtävä.

Perintaiseen tapaan missasimme ensimmäisen kiinnostavan esiintyjän pienen eksymisen ja yleisen häsläyksen vuoksi. Onneksi John Németh oli vasta seuraava esiintyjä. Aurinko paistoi lämpimästi ja lavalle asteli hyväntuulinen mies oranssissa puvussaan ("orange is new black"). Vajaan tunnin ajan kuultiin upeaa soulia ja tarinoita biisien taustalta. Settiin mahtui myös ainakin yksi koveri, hieno tulkinta Roy Orbisonin Cryingista. Keikan jälkeen John lupasi jakaa nimikirjoituksia levyihin myyntikojulla. Sen verran hyvä keikka oli, että pitihän levykin käydä ostamassa. Harmikseni Johnia ei alkuun näkynyt missään, mutta kun olin jo lähdössä takaisin festarialueella tutunnäköinen mies oranssissa puvussa asteli vastaan. Kun kynäkin lopulta löytyi, sain nimikirjoituksen.


Levy on vieraillut keikan jälkeen soittimessa useammankin kerran ja vaikkei se mitään sinällään uutta tarjoakaan on biisien taso sitä luokkaa, että paremmaksi on vaikea pistää. 

Levylle 4,5/5 tähteä ja keikalle täydet 5. Jos John Németh vielä Suomeen saapuu niin ei kannata missata. 

Biisejä voi käydä koekuuntelemassa täällä: http://johnnemeth.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti