tiistai 19. elokuuta 2014

Bollywood Steel Guitar (cd) ja Sublime Frequencies

Sublime Frequencies on metka levy-yhtiö. Yhtiö on julkaissut mittavan määrän musiikkia eri puolilta maailmaa eri aikakausilta. Parhaimmillaan (esim. Omar Souleymanin livelevy, Singapore A-Go-Go, Radio-sarja) levyt ovat täyttä parhautta, mutta kaikista julkaisuista en ole jaksanut juurikaan innostua (esim. Latinamericarpet ja PROIBIDAO C.V.).

Levy-yhtiö kuvaa itse tarkoitustaan näin: "acquiring and exposing obscure sights and sounds from modern and traditional urban and rural frontiers". Eipä minulla tuohon ole lisättävää. Taustalla hääri Sun City Girlsiltakin tuttu Alan Bishop.

Suosittelen tutustumaan etenkin mainioon "Radio"-sarjaan, joka sisältää äänikollaaseita eri puolilta maailmaa. Parhaat kuulemani sarjan levyt ovat ehkä Radio Morocco, Radio India: The Eternal Dream of Sound, Radio Phnom Penh, Radio Sumatra: The Indonesian FM Experience, Radio Algeria ja etenkin aivan mahtava Radio Pyongyang: Commie Funk and Agit Pop from the Hermit Kingdom.



Bollywood Steel Guitar esitteleee 21 kappaleen verran Bollywood-elokuvien soundrackeilla kuultua steel-kitarointia 60-80-luvuilta. Vaikutteita on otettu mm. mustalaismusiikista ja funkista. Pääosassa on aina kuitenkin kitara. Parhaimmillaan meno on oikein riemastuttavaa, mutta kaiken kaikkiaan levyn kuuntelu on hieman puuduttava kokemus. Uskoisin, että joku muu saa tästä levystä minua enemmän iloa irti. Sen kummempia henkilökohtaisia muistoja tähän levyyn ei liity. En edes oikein muista mistä ja milloin olen tämän hankkinut, mutta veikkaisin vuotta 2010, jolloin innostuin Sublimen katalogista oikein kunnolla.

3,5/5 tähteä ja tämän taidan laittaa myyntiin (Myyntiin laittamistani levyistä saa vapaasti tehdä tarjouksia. Laitan jossain vaiheessa levyt varmaankin myös huuto.netiin myyntiin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti