lauantai 16. elokuuta 2014

Bob Dylan - Knocked Out Loaded (vinyyli)



Nyt sitten levyhyllyn kimppuun. Tämän ensimmäisen arvion kohteena oleva levy ei tosin ole ehtinyt pölyttyä hyllyssä vielä kovinkaan pitkään, sillä ostin sen Tukholman reissulta. Olen muistaakseni kuunnellut levyn jo vuosia sitten, mutta tähän asti se on jäänyt hankkimatta. Kimmokkeena ostokselle toimi Dylanin mainio tämänkesäinen Pori Jazz-keikka. Dylanin tuostannosta löytyy toki parempiakin levyjä, mutta toisaalta 80-luvun kokeilut ovat omalla tavallaan mielenkiintoisia, vaikka välillä mentiinkin metsään.

Levy alkaa melko vahvasti You Wanna Ramblella, joka itse asiassa saattaisi aivan hyvin löytyä Dylaniin uusimmiltakin levyiltä ellei 80-luvun vahvasti mieleen tuovaa soundia oteta huomioon. They Killed Him on sitten taas sitä uskonollisempaa Dylania. Suurin yllätys on kolmantena kuultava svengaava Driftin' Too Far From Shore, jossa kitaraa soittaa ilmeisesti Ronnie Wood. Lyriikatkin pistävät hieman hymyilyttämään, erityisesti lause "No gentleman likes making love to a servant / Especially when he's in his fathers house". 

Levyn tunnetuin ja ehkä paras biisi on Brownsville Girl, josta tosin on olemassa ehkä vieläkin parempi versio nimeltä New Dansville Girl:

 Kaiken kaikkiaan Knocked Out Loaded on kohtuullisen keskinkertainen levy, mutta silläkin on hetkensä. Tuotanto on aika kasaria, muttei kuitenkaan niin, että se tekisi levystä erityisen mielenkiintoisen. Sääli, että Dylan jätti levyltä pois myös E Street Bandin kanssa tehdyn When The Night Comes Falling Down The Skyn. 

3/5 tähteä 

1 kommentti:

  1. Ai niin. Vanhempia mietteitä voi halutessaan käydä lukemassa täältä: http://www.tosviol.net/ss/viewtopic.php?id=8606&p=6 Saatan ehkä jonkun noista jutuista tännekin siirtää...

    VastaaPoista