perjantai 29. elokuuta 2014

Lou Reed - Winter at the Roxy: The 1976 L.A. Broadcast (cd)

Sitten välistä juttua jostain hieman uudemmasta hankinnasta. Winter at the Roxy: The 1976 L.A. Broadcast esittelee kuulijalle osan Lou Reedin Roxyn keikasta. Keikasta on ilmeisesti kiertänyt bootleggeja aiemmin ja osalla niistä on kuulemma tätä julkaisua parempi äänenlaatu. Tämän julkaisun ehdottomasti pahimmat puutteet koskevatkin juuri äänenlaatua sekä settilistaa. Pois on tiputettu ainakin (kuulemma) melkoista tuuttausta sisältävä avausjamittelu ja viimeisenä kuultava Coney Island Baby feidaa kesken kaiken. Alkuperäinen ääninauha on ilmeisesti jonkin verran vaurioitunut ja välillä äänenvoimakkuus vaihtelee ja muutenkin laatu vaihtelee. Pääosin se on kuitenkin vähintäänkin siedettävä.


Keikalla kuullaan Loun tuon aikaisen kiertubändin lisäksi myös free jazz trumpetisti Don Cherrya (joka muuten Lou Reedin tavoin kuoli maksasairauteen). Periaatteessa vapaampi meno yhdistettynä Lou Reedin sanoituksiin kuulostaa mainiolta idealta. Tällä levyllä kuultava lopputulos on kuitenkin vaihteleva. Välillä jamittelu toimii ja bändi tuntuu löytävän yhteisen sävelen (esimerkiksi 11 minuuttinen Kicks ja Coney Island Baby, joka kuitenkin valitettavasti katkeaa kesken). Välillä bändi tuntuu sitten soittavan ihan eri biisiä tai muuten vaan hukkaavan punaisen langan jamittelussaan (Waiting For The Manissa esimerkiksi). Olisin myös toivonut kuulevani enemmän vapaata tuuttausta ja esimerkiksi Walk On The Wild Sidessa torvia hyödynnetään kummallisen vähän. 

Winter At The Roxy on mielenkiintoinen lisä Lou Reedin diskografiaan, mutta olisin toivonut hieman perusteellisempaa työtä kansivihkon ja biisijärjestyksen suhteen. Nykyisellään kysessä tuntuu olevan hieman rahastuksenomainen julkaisu. Parhaimmillaan silti oikein mainio levy. 3.5/5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti