sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Velvet Underground - 1969 Velvet Underground Live With Lou Reed (cd)

Jatketaan Lou Reed-sessioita siirtymällä Samettimetroon. Ensimmäisenä on vuorossa ns. vihreäperse-live, joka sijoittuu Velvet Undergroundin uralla ilmeisesti nimettömän kolmoslevyn jälkeen, mutta ennen Loadedia. Levy on ilmeisesti alunperin julkaistu yhdessä paketissa, mutta vaikka itse omistan äänitteen kahtena erillisenä levynä, käsittelen sen nyt kokonaan kerralla.


Kansi ei ole ehkä komeimmasta päästä, mutta jää ainakin mieleen. Ensimmäisenä ajatuksena mieleen tulee, että rauhoittavia on vissiin nautittu. Etenkin ensimmäisen levyn alkupuolella meininki on välillä todella rauhallinen. Sweet Jane ja etenkin New Age hakevat vielä muotoaan ja sanoituskin on ainakin jälkimmäisessä vielä melko erilainen kuin lopullisessa levyversiossa. Mukana on myös pari Velvetin Undergroundin virallisille levyille päätymätöntä biisiä: We're Gonna Have a Real Good Time Together, Lisa Says, Sweet Bonnie Brown / It's Just Too Much ja Ocean (josta muuten on Loadedin deluxe-painoksella parikin hyvää versiota, mutta siitä ehkä myöhemmin lisää). 

Kakkoslevy on sitten jo hieman rokkaavampi ja muutenkin parempi. Pale Blue Eyesin livetulkinta on hieno ja myös White Light / White Heatilla päästään kunnolla asiaan. I'll Be Your Mirrorista kuullaan myös hyvä veto. Studiversiossahan vokaaleissa on Nico ja wikipedia tietää kertoa, että "The members of the band enjoyed her particular performance on the song so much that after she left the band in late 1967, live vocals for the song were done imitating Nico's accent". Niin tälläkin versiolla.

Äänenlaatu ei tietenkään ole studiotasoa, mutta riittävän hyvä. Kansivihko on erittäin pelkistetty ja mielelläni olisin lukenut esim. missä ja milloin biisit on nauhoitettu. Mutta hyvä tämä on näinkin. Ykköslevylle annan 3,5 ja kakkoslevylle 4 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti