keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Räjäyttäjät - Rock'n'Roll Painajainen (cd)


Ensikosketukseni Räjäyttäjiin oli kolmisen vuotta sitten julkaistu Jytämenot päällä! c-kasetti. Kasetti tarjoili paikoitellen oikein hyvää menoa, mutta oli ehkä kuitenkin hieman liian lo-fi-meininkiä makuuni. Kuunnellessani (Rock'n'Roll Painajaisen päätösbiisin) Kossuvissycowboyn soundcloudista innostuin: vihdoinkin levylle on saatu kunnon soundit!

Rock'n'Roll Painajainen on kaikin puolin riemastuttava levy, jolta huokuu sama kieli poskessa koettu tekemisen riemu kuin esimerkiksi Absoluuttisen Nollapisteen ensimmäisiltä levyiltä tai vaikkapa System Of A Downin Mezmerizelta. Levyllä lainaillaan pätkiä rokin klassikoista Black Sabbathista Stairway To Heaveniin (mielestäni biisin väliosaa tapaillaan Kossuvissycowboylla).

Myös sanoitukset toimivat ja Jukka Nousiaisen oivaltavat riimittelyt hymyilyttävät. Esimerkiksi Pimeä Maan lyriikka: "Pimeä maa/pimeä taivas/voi taivas" on mielestäni hienoa keksintö. Myös sanoituksissa tunnutaan viittaavan sellaiseen klassikkoartisteihin kuin Leevi and the Leavings ja J. Karjalainen. Mistään plagioinnista ei kuitenkaan ole missään nimessä kyse.

Rock'n'Roll Painajainen on helposti paras kuulemani tänä vuonna ilmestynyt kotimainen levy ja se taistelee ansiokkaasti vuoden parhaan levyn tittelistä Leonard Cohenin ja War On Drugsin kanssa. 4,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti