sunnuntai 1. helmikuuta 2015

The Handsome Family - Singing Bones

Tässä levy, johon en luultavasti olisi törmännyt ilman tv:tä tai tarkemmin sanottuna HBO:n varsin mainiota True Detective-sarjaa. Koko sarja on erittäin tasokkaasti toteutettu, mutta yksi kohokohdista on ehdottomasti alkutekstien mainio tunnari. Päätin pistää Googlen laulamaan ja selvittää mistä moinen mestariteos on peräisin. Esittäjäksi hakukone vasikoi New Mexicossa majaansa pitävän alt-kantribändi The Handsome Familyn. Kyseessä on avioparin ympäille rakentuva bändi, jonka jäsenistö ilmeisesti vaihtelee muutoin kuin ydinkaksikon osalta. Enpä muista aiemmin bändiin törmänneeni, mutta alt-countrysta kyllä pidän.






Vuonna 2003 julkaistu Singing Bones koostuu  kolmestatoista biisistä, joista osa on mielestäni suhteellisen lähellä perinteisempää kantria, mutta osassa päästään yhtä maagisiin tunnelmiin kuin True Detectiven tunnaribiisissä Far From Any Roadissa. Laulaja-kitaristi-kosketinsoittaja Brett Sparksin ääni sopii kyllä tällaiseen musiikkityyliin aivan erinomaisesti. Alustavan kuuntelun pohjalta olen levylle 4 tähteä valmis antamaan, mutta täytyy kyllä kuunnella levy vielä pari kertaa uudestaankin.

Seuraavaksi täytyy kaivaa jostain esiin bändin pari vuotta ennen Singing Bonesia julkaisema Twilight, jonpa pitäisi ilmeisesti olla vähintäänkin yhtä hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti